Sådan kommer det nye rådhus i Høje-Taastrup Kommune til at tage sig ud ifølge arkitekterne bag byggeriet. - Foto: PLH Arkitekter

Det er intet mindre end ‘Fremtidens rådhus’, der i slutningen af 2022 kommer til at knejse i Høje-Taastrup på den københavnske vestegn.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Et otte etager højt rådhus bliver den fremtidige arbejdsplads for Høje-Taastrups politikere og medarbejdere, når det efter planen er klar til indflytning i de sidste måneder af 2022.

Det skriver Sjællandske.

Rådhuset bygges tæt ved City 2 i det grønne parkstrøg, der skal binde den nye bydel sammen som et formidlende led mellem det eksisterende byggeri, den nye park og City 2 som omdrejningspunkt for den nye bydel.

“Vi glæder os til at se det nye rådhus skyde op, for det skal både være en moderne og velfungerende arbejdsplads, et imødekommende og interessant hus for borgerne og et markant vartegn for hele Høje Taastrup C. Nu har vi valgt den entreprenør, der skal bygge huset, og dermed er vi kommet endnu et stort skridt videre,” siger borgmester Michael Ziegler (K).

Det bliver entreprenørvirksomheden Casa, der skal bygge det, der kaldes ‘Fremtidens rådhus’.

“Høje-Taastrups rådhus skal opfylde mange funktioner for både medarbejdere og borgere, og kravene til byggeriet er derfor store,” siger Torben Modvig, CEO hos Casa.

Rådhuset opføres i otte etager og en tagterrasse. I stueplan er byrådssalen og de borgerrettede funktioner som for eksempel Borgerbetjening og Jobcenter og på 1. sal mødecenter.

De næste seks etager indeholder fleksibelt indrettede arbejdsområder, mens der på 8. etage er kantine, møde- og undervisningslokaler samt udsigtslounge.