Flere turister skal lokkes til blandt andet Vesterhavet, og det får nu bølgerne til at gå højt om penge til nyt turismesamarbejde. - Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix

Et spritnyt turisme-samarbejde ‘Destination Nordvestkysten’ beder to måneder efter etablering om flere penge. Det sker på grund af coronakrisen, som også får andre landsdele til at investere ekstra i turisme.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, iver@nb-medier.dk

Kun to måneder efter etableringen beder sekretariatet for et turismesamarbejde mellem fem kommuner om flere penge. Det sker med henvisning til corona og giver en del lokal debat.

Samarbejdet ‘Destination Nordvestkysten’ blev formelt stiftet 3. marts. Men nu beder sekretariatet allerede de fem kommuner, Holstebro, Lemvig, Thisted, Jammerbugt og Hjørring om flere penge. Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Sekretariatet vil have flere penge, fordi der er brug for ekstra tiltag som følge af krise i turismen – på grund af coronavirus og lukkede grænser. Som beskrevet i NB Kommune arbejder flere kommuner rundt om i landet for tiden med at finde ekstra penge til at fremme især indenlandsk turisme.

Læs også:
Kommuner slår sig sammen om at lokke turister til

Holstebro Kommune er blevet bedt om 150.000 kroner ud over de 1.387.500 kroner, som kommunen i forvejen betaler til samarbejdet i år. Og det har flertallet i økonomiudvalget sagt ja til.

“Turismeerhvervet er udfordret i år på grund af covid-19, og derfor er der behov for flere penge,” siger borgmester H.C. Østerby til Dagbladet Holstebro Struer.

Ifølge avisen vil nogle måske argumentere for, at det var bedre at gemme pengene, til der var åbne grænser, så især tyske og norske turister kan komme til området.

“Det kunne man godt sige. Men der er afsat nogle ekstra centrale puljer til at fremme turismen, og det forudsætter, at der også er lokale penge,” siger H.C. Østerby til avisen.

Søren Olesen (DF), der er formand for erhvervs- og turismeudvalget i Holstebro Kommune, stemte imod den ekstra bevilling.

“Jeg synes, det er lidt hurtigt at spørge om en efterbevilling i et helt nyt destinationsselskab. Jeg mener godt, vi kunne have fundet pengene internt – eller nøjes med at spørge kommunerne om et mindre beløb,” siger Søren Olesen til avisen. Han sidder selv i bestyrelsen for Destination Nordvestkysten.