Del artiklen:
Mandag har blandt andet landets storcentre slået dørene op for kunder, efter at de har været lukket i omkring to måneder. At de får lov til at åbne er et led i Folketingets aftale om en fase 2, der betyder, at forskellige dele af samfundet får lov til at åbne i forskellige tempi. Statens Serum Institut forventer, at smittetrykket kan stige under fase 2, mens det er faldet under fase 1, oplyser instituttet mandag. (Arkivfoto)
Mandag har blandt andet landets storcentre slået dørene op for kunder, efter at de har været lukket i omkring to måneder. At de får lov til at åbne er et led i Folketingets aftale om en fase 2, der betyder, at forskellige dele af samfundet får lov til at åbne i forskellige tempi. Statens Serum Institut forventer, at smittetrykket kan stige under fase 2, mens det er faldet under fase 1, oplyser instituttet mandag. (Arkivfoto) - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Smittetrykket er i begyndelsen af maj faldet til 0,7 fra 0,9 trods genåbning, oplyser Statens Serum Institut.