Et samlet beløb på 6,5 mio. kr. er på vej tilbage til forældre, der har betalt for skolefritidsordning, der ikke er blevet benyttet under corona-nedlukningen. (Arkiv) - Foto: Preben Madsen/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

7.500 forældreindbetalinger til fritidsordninger i Aalborg Kommune under nedlukningen skal betales tilbage, mener kommunens skoleudvalg.

Af Jørn Sørensen, jorn@nb-medier.dk

Forældre, der ikke har brugt skolefritidstilbud eller nødpasning under nedlukningen af skolerne i Aalborg Kommune, kan se frem til at få pengene sendt retur.
Sådan lyder indstillingen fra kommunens skoleudvalg, og i kroner og øre drejer det sig om et samlet beløb på 6,5 mio. kr., skriver Nordjyske.
Udvalgsformand Tina French Nielsen havde ellers frygtet, at det ville blive et stort administrativt rod at tilbagebetale hver enkelt familie. Det drejer sig nemlig om op mod 7.500 overførsler til kommunen, som i værste fald skulle indberettes manuelt, men det er der nu fundet en løsning på, siger hun til avisen:
“Vi er jo ikke den eneste kommune, der har besluttet, at forældre, der ikke har benyttet DUS’er eller SFO’er under nedlukningen skal have deres penge tilbage. Så der har været et vist pres for at finde en administrativ løsning, der kan håndtere det, så vi ikke skal sidde og pille hver enkelt ud,” siger hun.
Tilbagebetalingen sker som en regulering af forældrebetalingen for juni, og for børn, der er udmeldt i april og maj, bliver pengene i stedet sat ind på forældrenes NEM-konto.