Del artiklen:
Statsminister Mette Frederiksen (S) skal onsdag og torsdag forhandle med Folketingets partier om genåbningens fase 2. Forud for aftenens møde fastslår Mette Frederiksen, at regeringens prioriteter er genåbning af hele detailhandelen, herunder storcentre. At restauranter og cafeer kan begynde at åbne igen, og at de store skolebørn får mulighed for at få mere af deres hverdag tilbage. Det er dog ikke sikkert, at der bliver tal om fuld skolegang for de store skolebørn.
Statsminister Mette Frederiksen (S) skal onsdag og torsdag forhandle med Folketingets partier om genåbningens fase 2. Forud for aftenens møde fastslår Mette Frederiksen, at regeringens prioriteter er genåbning af hele detailhandelen, herunder storcentre. At restauranter og cafeer kan begynde at åbne igen, og at de store skolebørn får mulighed for at få mere af deres hverdag tilbage. Det er dog ikke sikkert, at der bliver tal om fuld skolegang for de store skolebørn. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danskerne har været gode til at holde afstand. Nu er der basis for yderligere genåbning, siger Mette F.

Statsminister Mette Frederiksen ønsker i fase to at genåbne hele detailhandlen, restauranter og caféer samt sikre mere hverdag for store skolebørn.

Det siger Mette Frederiksen (S) forud for, at Folketingets partier onsdag aften fortsætter forhandlingerne om genåbningens fase 2.

– På baggrund af de foreløbige ønsker fra partierne vil det være regeringens forslag, at vi med fase 2 blandt andet genåbner hele detailhandlen, herunder storcentre, at restauranter og caféer kan begynde at åbne igen og at de store skolebørn får mulighed for at få mere af deres hverdag tilbage, også selv om der måske ikke bliver tale om en fuld skolegang, siger Mette Frederiksen.

Hun forventer dog, at yderligere elementer vil komme i spil i fase 2:

– Det drøfter vi nu med partierne. Alle partier ønsker selvsagt at åbne alt – ingen har interesse i at holde dele af Danmark lukket én dag mere end højst nødvendigt, men alle er også enige om, at vi skal gøre det, der sundhedsmæssigt er forsvarligt, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/