Del artiklen:
Antallet af bekræftede coronatilfælde i Danmark nærmer sig 10.000, mens antallet af testede runder 250.000. (Arkivfoto).
Antallet af bekræftede coronatilfælde i Danmark nærmer sig 10.000, mens antallet af testede runder 250.000. (Arkivfoto). - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Tirsdag er yderligere 151 personer bekræftet smittet med coronavirus i Danmark. I alt er knap 10.000 smittet.

Antallet af personer, der er blevet testet for coronavirus i Danmark, har tirsdag passeret 250.000.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

I alt har 257.738 personer således fået svar på en coronatest, hvilket er en stigning på 12.947 siden mandag klokken 10.

I optællingen er der ikke medregnet de test, der endnu ikke er kommet svar på, eller hvor resultatet har været uklart.

Det seneste døgn er yderligere 151 personer blevet bekræftet smittet med coronavirus i Danmark, hvormed antallet af bekræftede smittetilfælde nærmer sig 10.000. I alt er 9821 nu registreret smittet.

I alt har 7088 overstået infektionen med coronavirus.

Myndighederne arbejder ikke med raskmeldte. En overstået infektion tælles med, når man 14 dage efter konstateret smitte hverken er indlagt eller død.

I slutningen af april har myndighederne lanceret en ny teststrategi, som betyder, at langt flere end tidligere nu testes om dagen.

Målet er at nå op på 20.000 daglige test.

Regeringen og de danske sundhedsmyndigheder vurderer, at virusset i øjeblikket er under kontrol.

Senere på ugen ventes statsminister Mette Frederiksen (S) at præsentere en langsigtet plan for genåbningen af landet.

I et interview med DR søndag aften fortalte statsministeren, at de præcise planer omkring genåbningen først lægges helt fast tæt på den 10. maj, hvor genåbningens fase to ventes at begynde.

Men samtidig, har statsministeren understreget flere gange, holder man alvorligt øje med smittetrykket, som er steget fra 0,6 til 0,9.

Smittetrykket betegner, hvor mange andre en person med coronavirus i gennemsnit smitter, og den beregnes ud fra antal daglige nyindlæggelser.

Ifølge den seneste opgørelse mandag er 252 indlagte, mens 493 er døde med coronavirus i Danmark.

Tallene opdateres klokken 14.00 tirsdag eftermiddag.

/ritzau/