Del artiklen:
Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kan coronavirus godt udgøre en arbejdsskade. (Arkivfoto)
Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kan coronavirus godt udgøre en arbejdsskade. (Arkivfoto) - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Frem til 28. april havde Arbejdsmarkedets Erhvervssikring fået mere end 100 anmeldelser relateret til corona.

Siden coronavirusset kom til Danmark, er der lavet flere end 100 anmeldelser af arbejdsskader med relation til virusset.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en mail.

I alt er der frem til 28. april noteret 105 anmeldelser af sager med relation til Covid-19, som er den sygdom, man får af coronavirus.

Dels går anmeldelserne på smitte med sygdommen, dels på sager om allergi ved brug af værnemidler.

Anmeldelserne er sendt til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som afgør, om en skade eller en sygdom kan blive anerkendt som en arbejdsskade.

– Vi skal sørge for, at der bliver taget hånd om de danskere, der er blevet syge med Covid-19 som følge af deres arbejde, og de skal have tillid til sagsbehandlingen.

– Derfor er jeg også glad for, at Arbejdstilsynet har udsendt en vejledning, som skal give klarhed og tryghed om reglerne på området, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en skriftlig kommentar.

Ministeren har tidligere sagt, at hvis man er blevet coronasmittet i kraft af sit arbejde, så kan det være en arbejdsskade og give ret til erstatning.

Opfordringen er også fortsat at anmelde arbejdsskader, så medarbejdere kan få erstatning, hvis de for eksempel får varige følger på grund af arbejdet.

– Og hvis man er blevet syg med Covid-19, og man er i tvivl om, hvorvidt det skal anmeldes, så vil jeg opfordre til, at man anmelder det for en sikkerheds skyld, siger Peter Hummelgaard.

/ritzau/