Del artiklen:
Dronning Margrethe og statsminister Mette Frederiksen (S), nedlægger kranse til ære for de faldne modstandsfolk, på 75-årsdagen for befrielsen i Mindelunden i Hellerup.
Dronning Margrethe og statsminister Mette Frederiksen (S), nedlægger kranse til ære for de faldne modstandsfolk, på 75-årsdagen for befrielsen i Mindelunden i Hellerup. - Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Der var tale om en mindre højtidelighed, da dronningen og statsministeren mandag var til stede i Mindelunden.

Det var med god afstand og efter tur, at dronning Margrethe og statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften lagde kranse i Mindelunden for at markere 75-året for Danmarks befrielse fra Tyskland.

Efter at en lang række arrangementer er blevet aflyst eller udskudt på grund af coronakrisen, var der tale om en mindre højtidelighed.

Én efter én gik først dronningen og herefter statsministeren frem og lagde en krans med rød-hvidt bånd foran monumentet, der er lavet af billedhuggeren Axel Poulsen.

Det skete til ære for de modstandsfolk, der mistede livet under den tyske besættelse af Danmark i 1940’erne.

Mindelunden, der ligger i Hellerup, er traditionelt et sted, som mange besøger 4. maj for at markere befrielsen.

Under Anden Verdenskrig blev Mindelunden brugt af den tyske besættelsesmagt som henrettelses- og begravelsesplads for danske modstandsfolk.

Siden blev området omdannet til et mindested, og Mindelunden blev officielt indviet 5. maj 1950.

Det var 4. maj 1945, at Tyskland måtte overgive sig og dermed frisatte Danmark fra tysk besættelse.

/ritzau/