( - Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2016)

Selv om juli måned havde 23% flere tvangsauktioner end juni, bliver det et mere og mere sjældent syn, viser tal fra Danmark Statistik. Hovedstaden og Sjælland er de regioner med størst tilbagegang.

Af Alexander Stangeby, alexander@nb-medier.dk

Siden 2. kvartal i 2014 er antallet af tvangsauktioner faldet med 39,4%. Især de sjællandske regioner oplever færre tvangsauktioner, hvor Hovedstaden er faldet med 57,2% og Sjælland har fået 54,6% færre.

Hvis man ser vest for Storebælt, er nordjyderne faldet med 38,7%, midtjyderne med 19,3% og syddanskerne med 28,5%.

Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør, Finans Danmark

Ifølge Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, er den høje beskæftigelse og den økonomiske fremgang med til, at færre boligejere kommer bagud med boliglånene, samtidigt med at renterne er historisk lave.

Hun udtaler samtidigt, at det lave antal tvangsauktioner skyldes faktorer som omfanget af betalingsproblemer, og hvor let boligen kan sælges på normale markedsvilkår, hvilket bidrager til de regionale forskelle i tvangsauktioner.

Selv om antallet af tvangsauktioner ligger på et lavt niveau, skal man tilbage til de første tre måneder af 2007 for at finde det laveste antal tvangsauktioner – der var det kun 272.